Booths Hall Park, Cheshire - £1 million

Client:  Globe Management Services Limited
Landscape Architect: Building Design Partnership
Award: BALI National Award Winner 2007 - Mainly Hard Landscaping

Booths Park is set in 220 acres of countryside and comprises a Georgian Manor House (Booths Hall) together with existing 1970’s office buildings which have been tastefully restored to provide flexible boutique office suites, together with a dedicated meeting and conference venue.

The Landscape Group was appointed by Globe Management Services to undertake the renovation of the hard and soft landscaping at Booths Park.

The group has restored the formal plaza areas and walkways working to a sympathetic design and utilising high

quality natural materials.

The communal courtyard which links the offices and Booths Hall has been constructed using limestone flags and green slate feature banding, with interest being added by the installation of natural stone feature walls and the planting of liquid amber semi-mature courtyard trees and metal seat cubes.

A walkway has also been constructed linking the Water Lily Pool to the Finale Pool. This includes ‘Outdoor Rooms’ with water cascades, and a water channel running alongside carrying water between the two pools.  Copings and claddings have been applied to the cascades.  A formal tree lined avenue has been planted alongside the walkway and set with informal seating.

Other hardworks have included the re-surfacing of existing footpaths using

golden self-binding gravel, the cladding to steps and wall features using natural sandstone, and granite sett paving to the car park areas.

The soft landscaping has included ornamental planting to the courtyard and its surrounds to differentiate between the historic formal setting and new contemporary areas and to provide an attractive transition between the car park and the refurbished building entrances. Herbaceous and shrub planting has also been carried out site-wide together with the planting of 60 semi-mature ornamental trees and 5,500 square metres of ornamental turfing.

Ancillary works have included land drainage, channel drainage and ducting.

Practical completion was followed by a one-year aftercare period.

Click thumbnails to enlarge

« Back to Case studies